De Prins en de zoektocht naar koks!

04
okt
2018

Het is al even geleden dat deel 1 van dit verhaal verscheen, maar we hopen dat jullie klaar zijn voor deel 2. Want kennen jullie dat verhaal van de kok die zou komen werken? Die kwam toch niet…

– – – – –

Het verhaal van de Prins en de zoektocht naar koks – deel 2.??‍???‍?

Aangekomen bij de bakker, stalt de Prins zijn witte fiets en stapt met kordate stappen bij Echte Bakker van Walderveen binnen. Het zweet staat op het voorhoofd van de bakker en brood wordt de oven ingeschoven, terwijl bijna tegelijkertijd de appeltaarten eruit worden gehaald.

Man oh man, wat is deze bakker druk. ‘Hee Prins, roept de bakker, tijdens zijn drukke handelingen, ‘heb jij geen tijd om een handje te komen helpen bakken?’.

Ai ai ai. De Prins zag zijn droom al in duigen vallen. ‘Ik zou wel willen…’ zegt de Prins beduusd, ‘maar ik zoek zelf eigenlijk ook een kok en wilde juist vragen of jij wilde helpen koken…’

Met hangend hoofd stapt de Prins de bakkerswinkel uit. Hij is even niet in staat te fietsen op zijn witte fiets en gedachteloos loopt hij, met de fiets in de hand, door de prachtige Burense straatjes. Het is niet dat hij niet blij is met zijn lieve collega en die lieve leerlingen, maar hij zou zo graag nog een paar extra handen erbij hebben in zijn keuken.

De Prins is zo in gedachten dat hij niet in de gaten heeft waar hij loopt en hij botst zo tegen iets op, waardoor hij bijna zijn evenwicht verliest. Ternauwernood kan hij zijn witte fiets vasthouden en voorkomt hij ernstig letsel, aan hemzelf en / of aan de fiets.

‘De Rode Held – een Nostalgische Cadeau- en Snoepwinkel’, leest de Prins op het bord waar hij pardoes tegen aan liep. Een held, een held, denkt de Prins. ‘dat is PRECIES wat ik nodig heb’, roept hij uit.

Een paar voorbijlopende toeristen kijken hem een beetje vreemd aan, maar dat kan de Prins niets schelen, want ineens weet hij waar hij heen moet…

– – – – –

(Ook zo benieuwd naar deel 3 van dit avontuur van de Prins en de zoektocht naar koks…? Houd dan onze facebookpagina of website in de gaten…)

(Oh. En ken of ben jij toevallig een zelfstandig werkend kok die real life feed voor dit verhaal wil zijn? Let us know – de gouden tip (welke leidt tot een succesvolle sollicitatieprocedure met aanname als gevolg) krijgt een driegangen diner voor twee van ons cadeau!)

No Comments

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.