De Prins en de zoektocht naar koks!

03
jul
2018

Het verhaal van de Prins en de zoektocht naar koks – deel 1.

Daar gaat hij, de Prins, op zijn witte fiets. Iedereen zwaait altijd zo lief naar hem. Daar riep iemand; ‘Prins, Hee Prins…’, maar hij kan vandaag niet stoppen, want hij is op zoek naar koks.

Lange koks, korte koks,
grote koks, kleine koks,
leerling-koks, hulpkoks,
jonge koks, ervaren koks,
schone koks, grappige koks.

Gewoon, koks. Die kunnen koken.

En zo fietst de Prins, op zijn witte fiets, zijn hand boven zijn ogen turend in de verte op zoek naar iets of iemand in een witte buis. Of zwart, want die heeft hij ten slotte zelf ook.

Hij komt aan bij de molen. ‘Leuk dat jij ook Prins heet zeg…!’, roept de Prins tegen de molen, terwijl hij tot de conclusie komt dat het enigszins vreemd is om tegen een molen te praten. De molenaar komt naar buiten en begroet de Prins. ‘Zeg, ken jij misschien een kok?’, vraagt de Prins en hij legt zijn verhaal uit aan de molenaar. De molenaar antwoordt dat hij helaas niemand kent. ‘Ik kan wel meel voor je malen om het brood mee te maken?’ Waarop de Prins antwoordt dat hij zijn brood door Echte Bakker van Walderveen laat maken. ‘Maar toch bedankt…’, roept de Prins achterom, zijn witte fiets pakkend en opstappend.

Want hij had ineens een idee wat zijn volgende zoektocht-stop moest zijn. Misschien wil de bakker wel komen koken…

– – – – –

(Ook zo benieuwd naar deel 2 van dit avontuur van de Prins en de zoektocht naar koks…? Houd dan onze facebookpagina of website in de gaten…)

(Oh. En ken of ben jij toevallig een (leerling) zelfstandig werkend kok die real life feed voor dit verhaal wil zijn? Let us know – de gouden tip (welke leidt tot een succesvolle sollicitatieprocedure met aanname als gevolg) krijgt een driegangen diner voor twee van ons cadeau!)

No Comments

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.